Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PH

P64a76v40e43l 92H63e74k

11. 4. 2018 20:48

Pan autor je hrdina doslova a do písmene, místo argumentace dává mínusy, jestli to nebude nějaký meloun ;-D.

0 0
možnosti
PH

P67a21v26e91l 97H73e37k

11. 4. 2018 20:47

Uhlobaron je člověk jenž vlastní uhlí, nějak se vám to plete. Mimochodem, když je uhlí fuj, proč Germáni spouští nové zdroje?

0 0
možnosti
Foto

to je nesmysl, uhlobaron není žádný definovaný termín. Mimo to jak Křetínský, tak ČEZ, tak Tykač se těžbou uhlí skrze své firmy zabývá.

0 0
možnosti
Foto

Uhelné elektrárny mimo vyroby elektrické proudu vytápí celá města. Čím to nahradit ? Plynem ? Tak to vás obyvatelé měst pěkně poženou, protože jim to zdraží platbu za teplo a teplou vodu. Vrtuli větrné elektrárny roztočíte elektrickým proudem, který vám dodá uhlená elektrárna. U nás je několik uhelených elektráren a od devadesátých let, kdy se odsířily, není s nimi problém. Stále se modernizují a nikomu nevadí jenom zeleným.

1 1
možnosti
PH

P27a35v20e76l 48H81e63k

11. 4. 2018 20:49

Postavíme jádro, jakýpak copak.

0 0
možnosti
Foto

Víte, kritizovat provozovatele uhelných bloků je tak snadné, horší už je jít příkladem. Postavit a provozovat uhelný blok je mnoha miliardová záležitost, jeho životnost je zpravidla projektována na cca 25 let s tím, že tak 2-3 krát za tu dobu projde zásadnější generální opravou, při které se dá technologie upravit, ale ne zásadně měnit. Reagovat na upocené, hujerské výstřiky kancelářských myší, zaklínajících se čistým životním prostředím, měnícím podmínky a vymýšlející nové a nové limity, které čtou ze stropu svých přetopených kanceláří co dva, tři roky jednoduše nejde, protože si na to ani slušně ziskový provoz zkrátka nevydělá. Příčetný přijme to, že pokrok přichází po drobných krůčcích a že by jeho hybateli měli být lidé z praxe s mnohaletými životními zkušenostmi z oboru. Nejvíc keců ale zpravidla mívají ti, kteří v lepším případě studovali i/y, v horším genderové vědy a z frustrace nad svým vlastním neuplatněním fušují do oborů, ke kterým nemají naprosto co říci, tím méně něco smysluplného.

Uhlí upadlo v obecnou nemilost, ale jen málokdo si dokáže uvědomit a připustit, že na něm dosud stojí naše energetika. Pokud nebude uhlí a jeho regulačního potenciálu, nebudou ani OZE a jaderky všechno neutáhnou.

2 1
možnosti
Foto

"hujerské výstřiky kancelářských myší" vs "spořádané erudované argumenty poctivých průmyslníků"... No vidím, že vy máte jasno. Mimochodem, např. elektrárna Chvaletice i el. Počerady (vlastně všechny velké uhelné elektrárny v ČR) jsou tedy už podle vás za hranicí životnosti a měly by být odstaveny, ne?

0 0
možnosti
JH

J58a33n 36H23r37u19š22k36a

11. 4. 2018 10:14

...taky doufám, že se uhelky zavřou do dvou let a lidi nebudou mít čím svítit, nebo se jim budou protáčet panenky při platbě elektriky...

navíc bych ze dne zakázal uhlím topit v domácnostech, což má vyšší emise než elektrárny dohromady...lidé z vesnic Vám určitě poděkují

2 1
možnosti
Foto

Nezlobte se, ale přečtěte si pořádně o čem píšu. Pravidla by měla platit pro všechny.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS